pondělí 19. srpna 2013

Dneska je pondělí

Tři ráno. Dost pozdě, ale před chvilkou jsem měl kafe a ani trochu se mi nechce spát. Dnes jsem dočetl další knihu. F. M. Dostojevskij - Bílé noci. Krátká povídka, vyprávějící příběh dvou mladých lidí, kteří se po čtyři noci potkávají na nábřeží Petrohradu. Krásná kniha. Nemůžu si pomoct, ale zatím jsem nepřečetl nic co by se mi od Dostojevského nelíbilo. Píše smutně, ale zároveň tak nádherně. Slast. Je to jeden z mých nejoblíbenějších spisovatelů a to už od doby, kdy jsem si od něj přečetl první dílo - Něžná.

Štve mě jak ty dny rychle utíkají. Za chvilku to přijde. Fuj. Ale nějak se to bude muset zvládnout. Prostě to musí jít. Protože většinou platí, že když člověk chce tak to jde. Většinou. A tohle je bez pochyby ten případ.
Zítra mají konečně přijít bouřky. Konečně! Už mi ty horka lezou na nervy. A strašně se těším na to podzimní počasí. Už aby tady bylo! Zbožňuji to.

3 komentáře:

  1. Od Dostojevského jsem nic nečetla, ale když tak vidím, jak ho vychvaluješ, zítra se po něm v knihovně podívám.
    Já se těším na zimu, miluju sníh. Ale snad bude opravdu pršet, tady to tak nevypadá. :/

    (Pořád Skřet)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě podívej! Můžeš pak napsat, co jsi ulovila.
      Já mám rád zimu tak první dva měsíce. Pak mi leze krkem. Odkud jsi jestli se můžu zeptat?

      Vymazat
    2. Brno. Poslední dobou, když prší, tak mám pocit, že se nám to vyhýbá. Koukám tak na ty mapy a všude prší a všude má pršet, ale když kouknu z okna, pořád jenom slunko.

      (Skřet)

      Vymazat