středa 18. září 2013

Politika? Nezájem!

Já osobně se musím přiznat, že delší dobu sleduji, co se na naší politické scéně odehrává. Kdykoliv se něco děje, pokouším se být v obraze a sledovat danou situaci. Co to pro mě znamená ze strany mého okolí? Zkrátka jsem 'divnej'.
V dnešní době očividně nemůžu být normální, když si u oběda pustím ČT24 nebo, když se chci s někým na toto téma bavit. Nechci, aby to vypadalo, že tady ze sebe dělám odborníka, který zná všechna jména, všechno ví atd. To rozhodně ne. Jen zkrátka chci vědět, co se právě děje. Tím chci říct jednu věc, která je pro mě velice důležitá. Čtěte a i kdyby se nad tím zamyslel jen jeden člověk, budu moc rád.
Jde mi o tohle. Proč myslíte, že v naší politice si vysoce postavení lidé mohou dovolit to, co si dovolují? Děje se tohle, protože to jsou prostě lidé, kteří chtějí víc a víc? Nemyslí na nás? Možná ano. Několik jich tam je. Nerad bych, ale házel všechny do jednoho pytle. Proto je také podstatné si uvědomit, že všichni nejsou stejní. To jsem ale odbočil. Ten důvod proč si dovolují ty věc, na které všichni nadávají je to, že oni MOHOU. Víte proč mohou? Protože v kupce sena se najde zatraceně málo jehel. Tím chci říct, že v našem státě se lidé (většina, ne všichni) k politice staví způsobem, který je typický pro většinu našich obyvatel. Nic nedělat a nadávat na společenské problémy v Česku. Nechci takto pochopitelně obviňovat všechny. Když se pak ale něco stane, umíme akorát nadávat. Proč myslíte, že politika tady a politika v západních zemích je na úplně jiné úrovni? Každý den nečtou, že někdo někoho pomluvil, obžaloval, podplatil apod. Je to protože v těchto zemích si to politici zkrátka nedovolí. Můžete mi oponovat, protože je zde plno argumentů na to, co jsem teď napsal. Každopádně při zamyšlení nad jádrem toho, co tím myslím, jsou bezpředmětné.
Nechci poučovat, kázat, dělat chytrolína. Chci jen, aby se lidé (a obzvlášť mladí lidé) zamysleli nad tímto tématem. Nemávejte rukou nad politikou. Snažte se být trochu v obraze, sledovat média, která se v dnešní době rozvíjí až neuvěřitelným způsobem. KOUKEJTE.
Za 6 týdnů nás čekají předčasné volby, a tak možná právě teď je možnost víc sledovat internet, televizi, rádia, která se tomuto tématu budou velice horlivě věnovat. 
Zkuste se nad tím zamyslet, víc nežádám

2 komentáře:

  1. Před pár lety jsem to pozorovala hodně, hlídala si nové informace, sledovala čt24... teď už nestíhám a ani nemám žaludek. Popravdě ani nevím, jestli se dostavím k volbám, tedy přinutím se, sednu nad papírky a budu koukat na jména, nikoli na strany. A z těch vyberu. Ale je mi při volbách špatně... mám ráda demokratický proces ale cítím tu bezmoc - ne vůči politikům ale vůči jiným obyvatelům...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jednou stranou tě chápu, ale na druhou si myslím, že je důležité nestavit se k tomu tak pasivně a překonat tu...dalo by se říct nechuť.

      Vymazat