pondělí 19. května 2014

Vítězství

Trvalo mi to dlouho, hodně jsem s tím bojoval a dost často jsem nevěděl, jak jí vlastně chci uzavřít. Nakonec ale myslím, že jsem naprosto spokojený. Budu moc rád, když si mojí už šestou povídku přečtete a třeba k ní něco málo napíšete. Asi jsem zatím s žádnou nebojoval tak, jako s touhle.
PS: Omluvte pravopisné chyby. Na editory zatím nemám. Gramatika je zlo, které vymyslel sám ďábel. 

2 komentáře:

  1. Hah, když jsem četla tu povídku, naivně jsem si říkala: "Jé, první povídka, u které nebudu brečet, to budu muset napsat jako první bod v komentáři." Vážně, Emmette, jestli se vyžíváš v rozplakávání holek, tak si zatleskej a poplácej po rameni, protože ti to jde na jedničku. Nebo jedničku s hvězdičkou.
    Už jen ten úvod před povídkou mě naladil na docela pozitivní vlnu. "Nemám na editory." Ale pak přijdeš ty a zase mi rozházíš náladu jako to dělají starší děti těm menším s pískovým hradem na pískovišti. Kop, a já mám po náladě.
    Abych se konečně dostala k zesumarizování celé povídky... Nebylo to tak ponuré jako zatím snad všechny povídky, co jsem od tebe četla. Příjemná změna, to musím uznat! Taky bylo příjemné číst povídku, ač v er formě, "pohledem" ženy, protože doposud byli všichni hlavní hrdinové muži, nemýlím-li se. I to byla vítaná změna a určitě se neminula účinkem.
    Co se příběhu týče, opět něco nového a obstojně napsaného. Pche, obstojně. Je to báječné, jako vždy. Když jsem rozklikla soubor a podívala se na počet stránek, trochu jsem se vyděsila, ale za pár minut jsem byla na konci povídky a trošku zmateně jsem si musela stránky ručně přepočítat, protože se mi tomu nechtělo vůbec uvěřit! Takhle čtivě jsi snad nikdy nic nenapsal, doslova zírám!
    Hlavně se mi líbil ten kontrast mezi feťáctvím a láskou k synovi, kterou měla protagonistka. Činilo ji to sympatičtější.
    Už mě víc nenapadá, co bych ti napsala, protože zase nenacházím slov. Opět jsi překvapil.

    OdpovědětVymazat
  2. Opět těžké téma. Opět dobře zvládnuté.

    Po stránce příběhu není co vytknout. Po technické stránce: trošku se mi tam nehodí ta poznámka vypraveče "Nevěděla však, jak moc byla její myšlenka blízko realitě."... nejsem odborník, ale prostě se mi to tam do toho jakým stylem je celek vypravován nehodí.
    Jinak jsem spokojen. Je to čtivé a to ani nejsem příliš fanoušek podobných témat.

    OdpovědětVymazat