sobota 11. května 2013

Sever, trápení, překvapení, zklamání na Justkém poloostrově atd.

Po roce je tady zase to období, kdy půlka lidí nepřetržitě sleduje televizi a druhá půlka nadává, protože 'chleba levnější nebude'. Ano. Mistrovství světa v hokeji. Jako loňský rok i nyní se koná ve Finsku a Švédsku.
Někdo by čekal, že pořadatelé něco změní a nepřipustí prázdná hlediště a více zapracují na tom přitáhnout fanoušky hokeje na tribuny. Bohužel se tak nestalo a tak Globen i Hartwall Arena jsou poloprázdné a někdy takřka prázdné. (když nehraje domáčí mužstvo)
Co se organizace týče se tedy nic nezměnilo a nyní k samotnému průběhu turnaje. Musím přiznat, že mě osobně zatím turnaj až neuvěřitelně baví. Je to především díky nečekaným výsledkům, které jsme zatím mohli vidět. Pro příklad: Franci porazila Rusko 2:1. Slovensko prohrálo s Lotyšskem a poté i s Rakouskem a má tak velice zkomplikovanou cestu do čtvrtfinále. Já osobně jsem se těšil na hru Dánska, protože poslední turnaje jsem si ho moc oblíbil a byl jsem zvědavý, co předvede. Bohužel Dánsko nenaplnilo mé očekávání a zatím je na předposledním místě s 3 body. Je tu však jeden tým, který šokuje celý hokejový svět. Švýcarsko. Vždy sice dokázalo zahrát dobrá utkání (např. s Kanadou hrálo Švýcarsko vždy velice vyrovnaně), ale to co předvádí letošní rok je zkrátka neuvěřitelné. Jak začala jejich cesta? Na začátku turnaje porazili domácí Švédsko. Následně udolalo Kanadu na nájezdy 3:2 a další den přejelo Českou Republiku 5:2. Takže jsem zvědavý jak daleko se tento velice odhodlaný tým dostane.
Něco málo ke hře Česka, kterou jsem si nechával na úplný závěr. Co k tomu říct. První zápas se vydařil a vyhráli jsme nad Bulharskem 2:0. Poté jsme podlehli Švédsku a následně rozjetému Švýcarsku. Velký problém byla střelba. Tahat puk chvilku po útočné třetině a ani nevystřelit je zkrátka zbytečné. Bohužel tohle český tým preferoval s Běloruskem a poté i se Švédskem, kdy za první třetinu vystřelil pouze třikrát a trápení pokračovalo celý zápas. Proti Švýcarsku se střelba zlepšila a hráči se snažili více posílat puky na bránu. Myslím, že hlavní problém je určitá nesehranost mezi hráči. Můžeme mít soupisku velkých jmen z NHL a Evropy, ale bohužel když se nedokáží sehrát je nám to k ničemu. Trápení českého týmu tedy pokračovalo a jen těžce udolalo Dánsko na nájezdy a s velkými problémy porazilo Slovinsko. Doufejme tedy, že se hráči seberou a začnou hrát pořádně.
Máme za sebou zatím většinu zápasů ze základních skupin, ale pořád nejsou jasné všechny postupové příčky do čtvrtfinále.
Máme se ještě na co těšit!

Žádné komentáře:

Okomentovat