pondělí 3. června 2013

Ahoj pondělí

Tenhle den pro mě nikdy neznamenal nic dobrého. Ráno jsem protivný a ve škole musím trčet do čtyř hodin. Prostě hrůza. To dnešní pondělí se však výjimečně docela vydařilo. Každopádně následující dva týdny budou dost náročné. Už by to chtělo prázdniny!
Nadále pokračují povodně a Praha je na tom stále hůř. Stejně tak i jiné oblasti jako např. povodí Labe a celkově sever Čech. Naštěstí na některých místech už reky kulminují a i to v kraji Jihočeském. Doufám, že se tedy situace bude jen lepšit.
S tím souvisí další věc, kterou bych chtěl zmínit. Opravdu moc oceňuji práci České Televize. Od začátku povodní nás ČT24 informuje o situacích v těch nejpostiženějších oblastech a to celý den nonstop. Nepřetržitě nám dává nejčerstvější informace a to v krátkých časových rozmezích. Připravit narychlo takovéhle speciální vysílání musí být velice náročné a jejich práce si opravdu vážím. Myslím, že je správná tato neuvěřitelně rychlá informovanost, která pochopitelně souvisí s rozvojem sociálních sítí. Každá věc má pochopitelně svá pro a proti, ale v tomhle případě je to dle mého názoru moc dobře.
Poslední věc je postavení vlády k této situaci. Něco na tom bude, že až taková katastrofa přinutila jinak vždy proti sobě jdoucí strany nějakým způsobem sjednotit a přinutit ke spolupráci. Uvolnila se poměrně vysoká částka, která se může ještě zvýšit a byla povolaná armáda. Dnes jsem viděl vyjádření (pro mě 'prezidenta')Miloše Zemana, který byl tak moc štědrý a uvolnil 60 členů Hradní stráže a na konci svého projevu si neodpustil vzkaz novinářům, kterým přál aby se neutopili. Cituji: Přeji vám hezký den a zejména, abyste se neutopili. I když u novinářů je toto přání poněkud ambivalentní.
Ne Milošku, pořád tě nemám rád.
Mějte se skvěle a hodně štěstí v následujícím týdnu!

Žádné komentáře:

Okomentovat